Wpisz swój adres e-mail, a otrzymasz dostęp do poradnika Środków Ochrony Roślin!

Kasztan jadalny a kasztanowiec zwyczajny – różnice

Zgodnie z obietnicą – poniżej przepis na kasztanowy deser.

Kasztanowy deser Monte Bianco

Składniki:
1 kg kasztanów jadalnych
0,5 l mleka
150 g cukru
1 łyżka kakao
1 laska wanilii
Szczypta soli
Kieliszek ulubionego likieru
Bita śmietana na wierzch (ilość wedle uznania)

Przygotowanie: Ponacinane na krzyż kasztany włożyć do zimnej, osolonej wody i gotować przez 15 min od zagotowania. Odcedzić i usunąć łupiny kasztanów. Kasztany przełożyć do garnka z mlekiem, wanilią, solą i cukrem i gotować aż będą całkowicie miękkie. Wyjąć laskę wanilii, zmiksować całość i poczekać do ostudzenia. Dodać kakao i ulubiony likier, po czym przecisnąć masę przez praskę do ziemniaków. Przełożyć do pucharków lub ozdobnych słoiczków i nałożyć na wierzch bitą śmietanę. Podawać schłodzone. Smacznego!

 

Ważne!

Ze środków ochrony roślin należy korzystać z zachowaniem bezpieczeństwa. Przed każdym użyciem przeczytaj informacje zamieszczone w etykiecie i informacje dotyczące produktu. Zapoznaj się z zagrożeniami i postępuj zgodnie ze środkami ostrożności wymienionymi na etykiecie.


AGRECOL © 2021 Wszystkie prawa zastrzeżone.